Volg ons op Facebook_Instagram_Pinterest Privacy
30 mrt We’d like you to meet | Patty

Patty | Topstyliste @ Arena Kappers Eindhoven

Stel je eens voor

Patty Maas, 23 jaar oud, en kom uit Eersel. Maar woon sinds afgelopen zomer samen in het mooie dorpje Hapert (dus.. ). Heel fijn om de afwisseling te hebben met mijn werk in Eindhoven. Haha! 😉 Vanwege mijn, niet hele fijne reis tijdens mijn schoolperiode, had ik wel het geluk dat ik al op mijn 14e twee dagen per week stage mocht lopen en maar drie dagen per week naar school moest. Hopsa daar ging ik dan, een kapsalon waar ik meteen in het diepe gegooid werd. Maar dit beviel me gelukkig heel goed en ik ben er vervolgens niet meer weg gegaan. Ondertussen werk ik alweer vier en half jaar fulltime bij Arena Kappers in Eindhoven. En heb ik in het begin een afwisseling gemaakt met Arena in Eersel wat zeker net zo tof was!

Wat is je favoriete haarkleur en coupe?

Veel te veel! Ik vind iets wat echt persoonlijk bij iemand past altijd mooi. Trends ben ik niet zo van.. iets moet gewoon bij iemand passen. Maar mijn grote liefde is dan toch echt BLOND, en dan natuurlijk het asblond haar tot echt grey! Alle tinten rond om blond spreken me aan hoor.. blond haar is een heel gevoelig iets, wat vaak verkeerd wordt aangepakt (ga maar eens op het terras zitten, dan snap je wat ik bedoel haha!). Met mooie highlights en een passende toner die de highlights mooi inkleurt om het bijvoorbeeld mooi beige te maken, frisblond, of helemaal grey en een mooie glas geeft, maakt het resultaat perfect af! Niks maakt me gelukkiger dan dat.  Maar dan hebben we nog niet over het frans coupje gesproken, de bob met de pony. Super sexy maar ook zo stoer! Ik vind dat echt zo mooi, ook weer iets wat echt bij je moet passen. Maar als je het kan hebben dan ben ik helemaal verkocht. Wat nu mooi is, is een vrij korte bob, vrijwel op 1 lengte, die er wat stoerder en ‘botter’ uit ziet. In droog haar knippen we precies op de goede plekken wat in, of slicen het uit zodat het wel super smooth gaat vallen. Daarna maken we het natuurlijk af met een pony. Maar dan ook echt een pony: niks zacht afronden aan de zijkant, of op ‘save’ spelen. Nee we willen een pony! 

Wat is jou favoriete kleding style?  

Heb je even? Haha, oke sowieso iets wat fijn zit! Ik heb echt een hekel aan iets wat niet prettig zit. Maatje S doe ik niet zo aan, geef mij maar een kast met L’etjes. Gewoon lekker groot en zo ruim mogelijk. Niks zit lekkerder dan dat toch? Ik sta in een zaak met teveel spiegels en dan zijn te passende dingen niet zo mijn ding. Als ik heel de dag moet nadenken over of het allemaal wel goed zit voel ik me niet best. Verder is mijn style net een tikkeltje gek of anders, en vooral gewoon dragen wat je wil en wat jij tof vind. Ik vind het heel leuk om bij bijvoorbeeld klanten die binnenkomen in de salon aan de kleding style te zien hoe iemand is, en ik daar natuurlijk vervolgens de coupe op kan aanpassen. Vaak houd ik wel van net iets geks of iets anders dan normaal, etalage voorbeelden kijk ik niet zo naar. Ik verzin en maak graag zelf mijn combinaties die bijvoorbeeld net niet kloppen. Verder heb ik helaas ook een zwak voor merkkleding. Maar dan combineer ik die vervolgens met iets van Zara of H&M, wat ik zeker net zo tof vind! Oohhh en pakken – ik vind pakken echt helemaal lachen en zo leuk! Vind het echt wat uitstralen, en natuurlijk ook wel een beetje handig.. in een klap klaar, niet na denken wat er weer boven of er onder moet dragen. Haha! Of wat dacht je van truien, oh ik heb echt teveel truien. Maar wat zijn ze fijn en vaak leuk! Trui, met een boyfriend jeans, en dan wat leuke sokjes die het afmaken. Like! Oke laatste, leren jasje! Die moet je gewoon als vrouw hebben. Goede sjaal erbij, en een sneaker en dan het is altijd goed! Ja dat is zeker toch wel mijn top 3.

Wat is je favoriete haartrend voor aankomende zomer?

Parelmoer tinten, bandana’s, waves, en natuurlijk het half knotje (al komt dat bij mij bijna 365 dagen per jaar voor 😉 ). Hoe leuk is het om in de zomermaanden net even een parelmour toner of een peach tint over je haar te zetten. Een toner kleurt alleen de opgelichte delen in het haar, dus bijvoorbeeld highlights of bayalage of de babyhiglights die je hebt. Dus het doet niks met je eigen haarkleur. Het staat super tof en je zit er niet maanden aan vast. Ideaal toch? Het geeft op een festival of een leuk zomer feest echt een tof effect! Het leven is al braaf genoeg. En dat dan nog even afmaken met een bandana en wat waves met de Jose Eber en de zomer mag komen!

Hoe kijk je naar aankomend seizoen?

Energievol, veel trainingen, fotografie, gezond en natuurlijk met heel veel nieuwe creatieve dagen en heel veel mooi HAAR. en natuurlijk onze nieuwe verbouwde salon in de Bergstraat. Wat heb ik daar zin in! We hebben het zo leuk in de POP-up, wat we zeker niet hadden willen missen. De sfeer en de nieuwe mensen die daar op af komen, de energie en inspiratie die dat ons als team weer heeft gegeven, zijn zo leuk. Geef toe, die ruimte is gewoon zo vet! Maar… toch kan niks op tegen ons pandje in de Berstraat waar nu al maanden hard gewerkt word. Nu dat de verhuizing terug zo dicht bij komt, en wij af en toe even mogen spieken, kunnen we als team gewoon niet meer wachten. Hoe gaaf dat ik daar mag werken! Laat maar komen!! Kom jij bij mij in de stoel? Ik zie je daar!

 

Next page

Patty | topstyliste @ Arena Eindhoven

Arenakappers.nl maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing). Pagina statistieken worden anoniem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.