Volg ons op Facebook_Instagram_Pinterest
12 jan Chai Latte!

Buiten wordt het eindelijk weer een beetje kouder, dus tijd voor een heerlijk winterdrankje. Maak kennis met de Chai Latte! Ken je dit verrukkelijke drankje al? Chai Latte is afkomstig uit India, het is een kruidige thee gemixt met opgeschuimde warme amandelmelk. Tegenwoordig kun je het bij ieder koffie barretje bestellen, maar zelf maken is ook zeker niet te moeilijk. Hierbij even het recept:

INGREDIËNTEN VOOR 2 KOPJES |

… 2 tl zwarte thee
… 1 tl gember gekneusd
… 1 tl kaneel
… 1 kruidnagel gekneusd
… 1/4 tl gedroogde gember
… 1 tl peperkorrel
… 1,5 kopje amandelmelk
… 1 tl honing
… 1 theefilter

Vijzel de specerijen even kort, zodat de kruidnagel en gember een beetje gekneusd zijn. Doe de rest van alle specerijen in het theefilter. Laat het filter ongeveer 5 minuten trekken in de amandelmelk, terwijl deze op een zacht vuurtje blijft staan. Haal het filter uit het pannetje en giet de Chai Latte in een glas. Breng nu een pannetje met 150 ml amandelmelk aan de kook, en doe hier een theelepel honing bij. Wanneer de amandelmelk warm is, giet je een deel van de amandelmelk bij het glas met de thee. Laat een klein deel van de melk in het pannetje zitten, en schuim dit op met een melkopschuimer. Nu kun je de opgeschuimde amandelmelk bij de thee doen. Nog een beetje kaneelpoeder erover doen ter garnering, en voilà daar is je heerlijke Chai Latte. Nu kun je samen genieten voor de openhaard van het lekkerste winterdrankje dat er bestaat!

Enjoy!

Liefs Vera

Next page

Arenakkappers.nl maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.