Volg ons op Facebook_Instagram_Pinterest
24 nov Gezonde pepernoten!

Oh kom maar eens kijken….Het is bijna zover, Sinterklaas-tijd!! Een top excuus om lekker veel te snoepen deze tijd van het jaar. Maar al die lekkernijen zijn helaas niet zo bevorderlijk voor de lovehandles. Dus moeten we het roer omgooien, en op de gezonde toer gaan! En ja hoor ze bestaan, de gezonde pepernoten. Dit recept wil ik even met jullie delen. Omdat ik het erg belangrijk vind een gezonde levensstijl te hebben, en het heel leuk vind om nieuwe recepten uit te proberen, is dít een goede reden om een van de gezonde recepten te posten op mijn blog! Dus bij deze heb ik de gezonde, voedzame pepernoot!!

BEREIDINGSTIJD | 45 MINUTEN

INGREDIENTEN (CA 50 PEPERNOTEN) |

… 140 GR DADELS, ZONDER PIT

… 2 TL BAKPOEDER

… 2 TL SPECULAAS- OF KOEKKRUIDEN

… SNUFJE ZEEZOUT

… 125 GR HAVERMOUT

… 50 GR KOKOSOLIE, GESMOLTEN

… SCHEUTJE WATER

BENODIGDHEDEN |

VERGIET

BLENDER

BAKPLAAT MET BAKPAPIER

BEREIDING |

Week de dadels 15 minuten in warm water. Verwarm de oven op 160º. Doe de havermout, bakpoeder, kruiden en het zeezout in een kom en voeg de gesmolten kokosolie toe. Kneed alles goed door elkaar.

Laat de dadels uitlekken in het vergiet en snijd ze in stukjes. Samen met een scheutje water mogen de dadels in de blender en mix ze fijn. Doe de kleverige dadelmassa bij het droge deeg en kneed alles met je handen tot het een soepel deeg wordt. Maak er een grote bal van. Neem er steeds een stukje deeg van en maak hier een klein balletje van. Maak hier ongeveer 50 balletjes van en leg ze op het bakpapier. Bak ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin worden. Even af laten koelen, en voíla hier is je gezonde pepernoot!

Sinterklaas of niet, ik eet ze het liefst het hele jaar door. Zeker nu in de wintermaanden erg lekker bij een kop warme thee..!
Tip: Wil je chocolade pepernoten? Voeg dan wat extra cacao toe!
Fijne sinterklaas!!

Liefs Vera

Topstyliste @ Arena Kappers Eersel

Next page

Arenakkappers.nl maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor social media (sharing). Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.